vendégkezelés

Akkor most ingyenes az INGYENES korrekció vagy nem?

akkor-most-ingyenes-az-ingyenes-korrekcio-vagy-nem

Sok sminktetováló bosszankodik azon, hogy amikor visszajön a vendég korrekcióra, akkor szinte teljesen új tetoválást kér, mert mondjuk másik színt akar, kér egy kis vastagítást. Akkor az + idő, +pigment, másik szín, és ez így még maradjon ingyenes is?

Mi erre a megoldás?

Nálam, a korrekciónál ha pl. szemhéj kontúrt vastagít, vagy satírt is kér, vagy ajaknál félsatírból teljeset szeretne a vendég a korrekciós időpontjában, akkor ki kell fizetnie a különbséget. Sajnos, ezért vissza kell jönni még korrekcióra is, de olyankor csak azt a részt dolgozom meg amit muszáj, amit hozzáraktam. Mondjuk, ajaknál nem szokott kelleni…
Szemöldöktetoválásnál, ha másik színt (sötétebbet) vagy más technikát kér én nem számolok fel + költséget. Nekem max. 1 órába mindig belefér a korrekció akár mit is kér, annyi rá van szánva, azon belül mindegy ha másik színt vagy technikát kér. Persze ha még 1x visszajön, bármi miatt az már +15.000Ft 6 hónapon belül.

A saját üzleteden belül Te hozod meg a szabályokat, így azt is, hogy az ingyenes korrekcióba mi fér bele. De akkor ezt írd is le, tedd hozzá az árlistádhoz, posztolj róla a facebookon, stb. minden lehetséges módon hívd fel rá a vendéged figyelmét. Amikor megérkezik a vendég a korrekcióra és megbeszélitek a változtatásokat, amiket szeretne, akkor mondd el azt is neki, hogy ez plusz költségekkel jár, különben ő végig a kezelés alatt abban hitben lesz, hogy egy ingyenes korrekciót végzel rajta. Utólag elég kellemetlen szituáció is keletkezhet belőle.
Amit leírsz és meghatározol, azt következetesen tartsd is be!

A másik, amit az ÉSB üzleti képzésen is mindig egy fő téma és részletesen kitárgyalunk az ár kérdés körében, hogy mennyiért is érdemes dolgozni. Ha túl alacsony az árad, akkor ezek a plusz idők és plusz anyagköltségek nagyon tudnak fájni. De ha egy olyan árat szabsz, amibe ezek, időnként, számodra jó érzéssel beleférnek, akkor nem leszel minden vendég után bosszús.
Olyan kellemetlen mindenkinek magyarázkodni, hogy most azért kell fizetned, mert másik színnel tetováltam, holott azt hirdetjük, a korrekció ingyenes. (Ja, és én mindig megnyugtatom a vendéget, hogy korrekciónál tud színt változtatni.) Milyen szájíze lesz a vendégednek? Milyen szájízed lenne Neked az ő helyében? Ossz-szorozz, emelj egy kicsit az áraidon és ne bosszankodj emiatt.

És akkor mondok egy harmadikat is. Lehet fizetős a korrekció is. Talán van olyan, aki számára az lenne a legjobb „érzés” és megnyugtató, ha valamilyen arányban elosztja a tetoválást és minden korrekciónál fizet a vendég. Ez akár a vendégnek is könnyebbséget jelenthet, és szívesen fizet egy kicsit többet is, ha már úgy is 2 részletben lehet.

Ha kérdésed van írj!

A Facebookon a folytatás>>

És ami elindította a lavinát>>

0 Hozzászólás
Ajáld

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Válaszod a megjegyzésre

Az email címed nem fog megjelenni.*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome. & GeekyCube.