vendégkezelés

Hogyan neveld a vendéged

hogyan-neveld-a-vendeged

Egyre több sminktetováló panaszkodik, hogy lehetetlen dolgokat kérnek a vendégek. Mivel rendszeresen böngészik az internetet, azt gondolják minden megvalósítható, úgy, ahogy ott látják. Sokan közülük úgy viselkednek a tetoválás során, mintha jobban tudnák a szakmát, mint a kozmetikus.

Hogy előzd meg, hogy ez ne így legyen?

Kommunikálj a vendéggel és eközben neveld őket finoman, de határozottan. A tanárok is úgy tanítanak, hogy kiállnak a katedrára és elmondják, mit – hogyan – miért. Ez ugyan úgy a kozmetikusra is vonatkozik, bár ő nem tud kiállni a katedrára. De akár a weboldaladon, akár a facebook posztjaidban is, ha rendszeresen, következetesen megírodhatod azt, hogy:

  • mi az amit elvállalsz

  • mi az mai megvalósítható

  • írj le egy-egy esetet, hogy mi volt a vendég kérése és mit tudsz ebből megvalósítani

A vendégeink NŐK és, a nők szeretik követni a divatot, de nem biztos, hogy úgy, mint ahogy a Te szakmai megítélésedbe belefér. De ebben is határozottnak kell lenni, meg kell mutatni neki milyen lenne az általad helyesnek, ízlésesnek vélt sminktetoválás. Ez akár lehet egy fotóalbum is, kész munkáiddal, ahol akár hozzá hasonló karakterrel szembesülhet.

Azt is érdemes a vendégeknek finoman elmondani, hogy az ifjúság múlandó, a szépséget persze sminktetoválással vissza lehet állítani, de evvel a pici beavatkozással, mint a sminktetoválás azért 50 évesből nem tudunk 28 évest varázsolni. Azt bízzuk a plasztikai sebészekre.

Ha időnként erről is posztolsz, megosztod a véleményed, akkor olyan vendégek érkeznek majd hozzád, akik hasonlóan gondolkodnak, mert erről olvastak tőled.

Egy kozmetikus, aki a saját vendégkörét tetoválja csak, könnyebb helyzetben van, hiszen a vendége ismeri, bízik benne és elhiszi azt, amit ajánl. Aki, csak sminktetoválással foglalkozik, és gyakorlatilag nem találkozik a vendéggel előtte, a sminktetováló csak az éteren keresztül tud vele kapcsolatot teremteni először. Ezért kell időt és energiát fordítani arra, hogy azon keresztül megismerjen, tudja, hogy mit képviselsz a szakmán belül.

Írj történeteket, eseteket és mondd el róla a személyes véleményed.

 

0 Hozzászólás
Ajáld

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Válaszod a megjegyzésre

Az email címed nem fog megjelenni.*

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome. & GeekyCube.